به دلیل وجود بازار کار مناسب و همچنین امکان راه اندازی کسب و کار آنلاین برای فروشگاهها و سازمانها و شرکتها یادگیری طراحی سایت از اهمیت بالایی برخوردار است.
اگر شما قصد دارید یک طراح سایت یا برنامه نویس وب باشید این مطلب راهنمای قدم به قدم برای شماست، من امیرحسین اسلامی بیش از 7 سال هست که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب مشغول به کار هستم و این مطلب را برای شما آماده کردم.
نکته مهم طراحی سایت و دیگر شغل های برنامه نویسی
اگر فکر می کنید که با یادگیری طراحی سایت یا برنامه نویسی قرار است به سادگی پشت میزی بشینید و پول پارو کنید توصیه می کنم از همین الان قید طراح سایت یا برنامه نویس شدن رو بزنید یا افکارتون رو تغییر بدید، هر شغلی دارای معایب و مزایای خاص خود است و قرار نیست به سادگی از صبحی که یک دوره طراحی سایت را گذراندید مشتریان به سمت شما حمله کنند و به سادگی سایت های با کیفیت درجه یک تحویل دهید و به درآمدهای بالا برسید.
این نکته آنقدر اهمیت دارد که در همین ابتدای مطلب به زبان ساده و مستقیم توضیح دادم چون حاصل تجربه خودم و تعداد زیادی از دوستان و همکارانم بوده، پس اگر آماده اید یک مسیر پر از چالش و البته لذت بخش برای فردی که علاقه دارد را شروع کنید در ادامه مطلب مسیر یادگیری طراحی سایت با وب سایت وین تیپ همراه شوید.
شروع با Html CSS
زبان نشانه گذاری HTML زبان اصلی طراحی سایت است، جالب است بدانید که این زبان اهمیت بسیار بالایی در وب دارد و اسکلت وب سایت ها را شکل می دهد اما در عین حال بسیار ساده است و معمولا برای شروع یادگیری برنامه نویسی توصیه می شود.
برای شروع آموزش HTML نیاز به پیش نیاز خاصی نیست صرفا باید با کامپیوتر، اینترنت و در حد خواندن و نوشتن با زبان انگلیسی آشنا باشید (اینها حداقل هستند اما برای شروع کافی).
زبان CSS یک زبان مکمل برای HTML است تا بتوان وب سایت های آماده شده با زبان اصلی وب یعنی HTML را به زیباتر و با ظاهری کاربرپسندتر پیاده سازی کرد، در واقع زبان CSS مانند مدادهای رنگی و خط کش و ابزارهای دیگر نقاشی برای پیاده سازی یک طرح زیبا هستند در حالی که اسکلت و ساختار سایت را HTML مشخص می کند.
برای تبدیل شدن به یک طراح سایت در مرحله اول لازم است که این دو زبان را به خوبی یاد بگیرید و بتوانید وب سایت هایی با گرافیک مناسب طراحی کنید، در وب سایت دارا وب دوره آموزش CSS نیز منتشر شده و می توانید در آن ثبت نام و یادگیری CSS را شروع کنید.
یادگیری JavaScript
وب سایت علاوه بر ساختار مناسب و ظاهر کاربرد پسند باید بتواند نیازهای کاربر را هم بر طرف کند برای مثال کاربران گوشی همراه زمانی که وارد وب سایت فروشگاهی می شوند نیاز دارند تا به دسته بندی های مختلف فروشگاه دسترسی پیدا کنند، این دسته بندی ها از طریق یک فهرست کشویی که با کلیک روی دکمه ای معمولا بالا سمت چپ گوشی به نمایش در می آیند.
این حرکت فهرست و قابلیت کلیک شدن روی دکمه و انجام یک عملیات می تواند توسط زبان برنامه نویسی JavaScript انجام شود، یک زبان محبوب و چند منظوره که استفاده از آن در طراحی سایت بسیار رایج است.
با استفاده از جاوا اسکریپت می توان وب سایت هایی با قابلیت جذاب و پویا پیاده سازی کرد تا کاربران تجربه بهتری از فعالیت در وب سایت ما داشته باشند.
مرحله بعد : یادگیری یک زبان سمت سرور مانند PHP و Asp.net
وب سایت علاوه بر ظاهری که کاربر با آن تعامل می کند بخشی دارد که با پشت زمینه کار یعنی سرور در ارتباط و تعامل است، برای مثال زمانی که در سایتی ثبت نام می کند اطلاعاتی که برای ثبت نام وارد کرده اید برای سرور ارسال و در صورت تایید ذخیره می شود و برای بعد که درخواست ورود به سایت را دادید اطلاعات شما به سرور ارسال و مطابقت داده می شود و در صورت صحیح بودن نام کاربری و رمز مجوز ورود برای شما صادر می شود.
این خلاصه ای ساده از عملکرد یک سایت در بخشی که کاربران آن را نمی بینند.
این فرآیند چطور پیاده سازی شده ؟ چطور مدیریت می شود ؟ با استفاده از زبان های سمت سرور در طراحی و توسعه وب که فعلا دو زبان PHP و Asp,net از محبوب ترین ها هستند.
نقش وردپرس در یادگیری طراحی سایت
وردپرس یک زبان برنامه نویسی نیست، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای آماده و متن باز است که با استفاده از آن می توان سایت به صورت رایگان و در زمان کوتاه تر راه اندازی کرد، در واقع در بخش قبلی که درباره برنامه نویسی سمت سرور صحبت کردیم وردپرس همان سیستم را برنامه نویسی شده و آماده در اختیار ما قرار می دهد.
البته که وردپرس کامل نیست و نیاز به توسعه و تغییرات دارد تا در نهایت به طرحی تبدیل شود که ما مدنظر داریم.
بنابراین دو بخش مهم در وردپرس تعبیه شده با نام پوسته ها و افزونه ها که در بخش پوسته ها می توانیم هر قالب با ظاهر مدنظرمان را اضافه کنیم و از بخش افزونه ها امکاناتی که می خواهیم در وب سایت داشته باشیم را اضافه می کنیم.
جالب است بدانید با استفاده از وردپرس می توان بدون نوشتن یک خط کد وب سایت راه اندازی کرد، واقعا ؟ بله می توان اما این همه ماجرا نیست.
سخن آخر
با یادگیری نکات مطرح شده شما می توانید یادگیری طراحی سایت را شروع کنید و توصیه می کنم زمانی که آموزش را شروع کردید و با وب سایت ها بیشتر آشنا شدید به سراغ مطالب تخصصی بیایید.
امیدوارم پیروز و تندرست باشید.
چقدر این مطلب را پسندیدید ؟
میانگین امتیاز / 5.
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?